'Terres de boira', un videojoc que ajuda els nens amb autisme a relacionar-se

S'ha provat amb 68 infants d'entre 10 i 14 anys a una escola inclusiva de Londres i en un laboratori de la Universitat Pompeu Fabra


Les TIC poden ajudar a millorar les capacitats relacionals dels nens amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). Així ho demostra el videojoc 'Lands of fog' (Terres de boira), un projecte liderat per Narcís Parés, professor del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra.

L'equip de treball conjunt format pel Departament de psicologia de Goldsmiths de la Universitat de Londres i la unitat de trastorns del desenvolupament de l'Hospital Sant Joan de Déu ha desenvolupat aquest joc interactiu. Es tracta d'una projecció circular sobre el terra de sis metres de diàmetre que presenta un món màgic: quatre regnes amagats sota una boira virtual que els nens poden explorar activament tot movent-se per l'espai, amb la peculiaritat que tant els escenaris com les criatures que hi habiten només apareixen si els infants interactuen i col·laboren entre si.  

Després d'haver realitzat la prova a 68 nens d'entre 10 i 14 anys en una escola inclusiva de Londres i en un laboratori de la UPF, Parés conclou que el joc és capaç de promoure la comunicació i la socialització: “Hem obert moltes portes, totes viables, i ara cal veure com traslladem aquests resultats a un procés terapèutic.”, assegura. Actualment, el prototip té un cost d'uns 15.000 euros, fet que en dificulta la implementació als centres.

El projecte es va exposar el passat 27 de gener al CosmoCaixa, en el marc del repàs dels resultats de línies d'investigació seleccionades en edicions del programa RecerCaixa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article